de Ria Formosa - Vivenda Nascente

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

de Ria Formosa

omgeving

De tot Nationaal Beschermd Natuurreservaat uitgeroepen Ria Formosa strekt zich uit vanaf Faro tot aan het dorpje Cacela Velha. Dit door getijden gevormde gebied, met diverse, per veerpont goed bereikbare eilanden, is een toevluchtsoord en broedplaats voor vele bijzondere watervogels. Vanwege het ontbreken van vervuilende industriële activiteiten is het zeewater van uitmuntende kwaliteit en wordt hier veel zout op traditionele wijze gewonnen uit de prachtig gelegen zoutpannen. Een wandeling door de zoutpannen of een boottocht door de kreken van de lagune is dan ook echt een aanrader. Ook worden hier veel schaal- en schelpdieren gevangen en vers aangeboden op de lokale markt en in de restaurants.

de eilanden

Vanaf Olhão gaan er 2 veerponten, naar het eiland Culatra en naar het eiland Armona. Beide eilanden hebben prachtige, uitgestrekte  zandstranden aan de Atlantische oceaan.

Het dorp op Culatra heeft enkele restaurants en zelfs een supermarktje. Ook op Armona is er een dorp met restaurantjes.

Zowel vanuit Olhão als Fuseta gaan er in de zomer volop veerponten naar dit eiland. Vanaf Fuseta ben je in 10 minuten op het strand.


wandelen, fietsen en watersport
Het vlakke kustgebied leent zich uitstekend voor prachtige fiets- en wandeltochten.
De recentelijk aangelegde fietsroutes wijzen je de weg door citrusplantages, zoutpannen en kustdorpjes. Een prachtige manier om bijzondere kustvogels en flamingo´s te spotten.

Het binnenwater voor Fuseta is een geliefde plek voor kite surfen en stand up peddling.


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu