Faro, Tavira, Andalusië - Vivenda Nascente

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Faro, Tavira, Andalusië

omgeving

Vanaf het vliegveld van Faro is het slechts 25 minuten rijden naar Vivenda Nascente. De hoofdstad van de Algarve heeft een goed bewaard, ommuurd historisch centrum (cidade Velha) dat direct aan de haven is gelegen. Een oude poort met ooievaarsnesten verschaft je toegang tot deze wijk, waar de kerk () met zijn macabere knekelkappelletje ook een bezoekje waard is.

Faro heeft een aantal leuke winkelstraten, een groot overdekt winkelcentrum (Forum Algarve), en vele uitgaansgelegenheden.

Vivenda Nascente ligt op zo´n 40 kilometer van de grens met het spaanse Andalusië.  Aan de overkant van de grensrivier de Guadiana ligt het stadje Ayamonte waar de Andalusische sfeer meteen volop aanwezig is. Een leuke tocht en een goed excuus om eens te genieten van de heerlijke tapas in de vele restaurantjes.

Naar Sevilla, de veelbezongen hoofdstad van Andalusië, is het ongeveer anderhalf uur rijden. Op cultureel, architectonisch en gastronomisch gebied brengt deze wonderschone stad het beste van zuidelijk Spanje samen.

Tavira is een mooie, goed onderhouden stad met zo´n 25.000 inwoners. Het ligt aan de getijdenrivier de Gilão en heeft een keur aan restaurantjes en terrasjes.

Er zijn meer dan dertig kerken en kerkjes in Tavira, alsmede een oude burcht die -na wat klimmen- prachtig uitzicht biedt over de stad en de kust.

Voor de kust van Tavira ligt alweer een eiland (Ilha de Tavira) met prachtige zandstranden.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu