restaurants - Vivenda Nascente

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

restaurants

omgeving

Zo dicht bij de Atlantische Oceaan zal het je niet verwonderen dat de restaurants in de regio een keur aan gerechten met verse vis en schaal- en schelpdieren serveren.  De Algarviaanse keuken is over het algemeen eenvoudig, smaakvool en puur. De meeste restaurants hebben een houtskool gestookte grill en tonen de verse vangst in hun vitrines.
Uit eten in dit gedeelte van de Algarve is zeker niet duur. Veel restaurants bieden tijdens het lunchuur al een dagschotel (prato de dia) aan van rond de 10 Euro. Vaak is dat inclusief brood, olijven, wijn en koffie of dessert.

Tegenover Vivenda Nascente is er een eenvoudig café genaamd´Dois Manos´. Typisch een zaakje voor verse vis, vlees, een´bica´(een Portuguese espresso), een tosti, een biertje of een glas wijn.

Zo´n 800 meter verderop zit het goedbezochtte familierestaurant ´Do Carmo`. Het restaurant heeft een groot terras waar je tegen billijke prijzen prima kunt eten. Maria zwaait er al jaren de scepter en rekent het totaalbedrag nog steeds uit op het papieren tafelkleed.

Olhão heeft de meest uiteenlopende restaurants. Aan de boulevard, tegenover de markthallen, is het vooral de vis die op de menuborden prijkt, maar er zijn hier ook Japanse, Mexicaanse, Indiase en Italiaanse restaurants te vinden. Olhão kent ook vele tapas restaurantjes, waar je heerlijke ´petiscos´ , de Portuguese variant op de Spaanse hapjes, kunt eten. Aan de markthallen zijn er een aantal cafés en barretjes waar je, met uitzicht over het water, een klein hapje kunt bestellen of een goed glas wijn kunt drinken in bijvoorbeeld het jazz café ´Cantaloupe´.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu